Εξαερισμός

Σύγχρονα παράθυρα. Φρέσκος αέρας για ένα υγιές εσωτερικό κλίμα.

Οι τέσσερις τοίχοι μας πρέπει να είναι ένας χώρος όπου μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς, να χαλαρώσουμε και να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Ο καθαρός αέρας, το φως, η υγρασία του αέρα και η θερμοκρασία είναι οι κρίσιμοι παράγοντες για ένα υγιές εσωτερικό κλίμα. Αυτό ορίζει όχι μόνο τη γενική ευημερία μας, αλλά και τη φυσική και ψυχική μας απόδοση.

Ωστόσο, πολύ συχνά, η ισορροπία αυτού του κλίματος διαταράσσεται. Ο αέρας είναι πολύ ζεστός ή πολύ κρύος, πολύ ξηρός ή πολύ υγρός, και μούχλα σχηματίζεται σε εκατομμύρια νοικοκυριά. Ο λόγος: προβληματικές λειτουργίες αερισμού και θέρμανσης.

Τα σύγχρονα παράθυρα με ενσωματωμένο εξαερισμό ή ξεχωριστά συστήματα εξαερισμού - προσαρμοσμένα ακριβώς στις δομικές ιδιότητες του σπιτιού σας - διατηρούν αυτόματα ένα υγιές εσωτερικό κλίμα. Έτσι, μπορείτε να επιτύχετε τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ εξοικονόμησης ενέργειας θέρμανσης και παροχής φρέσκου αέρα. Ταυτόχρονα, αντισταθμίζετε αποτελεσματικά τον σχηματισμό μούχλας. Ένα μόνιμο συστατικό του αέρα που αναπνέουμε, τα σπόρια (παθογόνες κυταρικές μορφές) αποτελούν πρόβλημα όταν εγκαθίστανται σε υγρές επιφάνειες στα δωμάτια. Αν δεν υπάρχουν κατασκευαστικά ελαττώματα ή ζημιές από την υγρασία, η σωστή θερμοκρασία χώρου και η επαρκής παροχή καθαρού αέρα αποδεικνύονται επαρκή για τη μείωση της υγρασίας. Μπορείτε να ελεγξετε μόνοι σας το σημαντικο αυτό θέμα αερίζοντας συχνά και σωστά ή μπορείτε να απολαύσετε την άνεση των σύγχρονων λύσεων τεχνικού εξαερισμού.

Επικοινωνήστε με τον εξειδικευμένο κατασκευαστή παραθύρων. Ανάλογα με το οικοδόμημα, τις συνθήκες μόνωσης και άλλους παράγοντες, μπορεί να συστήσει τη σωστή, οικονομικά αποδοτική λύση για τον αερισμό του σπιτιού σας. Για να μπορείτε να αισθάνεστε καλά σε όλα τα δωμάτιά σας.

Πώς να εξαερίσετε σωστά:

  • Να αερίζετε πάντοτε με τα παράθυρα τελείως ανοιχτά, χωρίς κλίση. Ο πλήρης διαμπερής εξαερισμός είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που παίρνει το συντομότερο χρόνο.
  • Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, αερίστε όλα τα δωμάτια κάθε πρωί για είκοσι έως τριάντα λεπτά. Πάνω απ 'όλα το υπνοδωμάτιο.
  • Επαναλάβετε αυτό τον εξαερισμό 3 έως 4 φορές την ημέρα για δέκα με δεκαπέντε λεπτά κάθε φορά.
  • Χαμηλώστε τα θερμαντικά σώματα εκ των προτέρων για εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Επίσης σε αχρησιμοποίητους χώρους η θερμοκρασία δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους 15 ° C έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να απορροφήσει πάντα αρκετή υγρασία.