Εξοικονόμηση ενέργειας

Νέα PVC-U παράθυρα. Εξοικονόμηση ενέργειας και θέρμανσης και προστασία του περιβάλλοντος.

Η ενέργεια γίνεται όλο και περισσότερο δαπανηρή. Ένας αρκετά καλός λόγος για να ξεκινήσετε την εξοικονόμηση που πραγματικα μετράει είναι η θέρμανση. Η γερμανική υπηρεσία ενέργειας Dena έχει υπολογίσει ότι τα σύγχρονα, στεγανά παράθυρα, η αποδοτική τεχνολογία θέρμανσης και ένας φάκελος καλης μόνωσης μειώνουν δραστικά την κατανάλωση ενέργειας. Οι εξοικονομήσεις στο κόστος θέρμανσης μπορούν να φτάσουν ακόμη και σε πενταψήφιο ποσό σε δέκα με δεκαπέντε χρόνια! Η απλή αντικατάσταση των παλαιών παραθύρων με σύγχρονα, μονωμένα συστήματα PVC-U μπορεί να κάνει αισθητή εξοικονόμηση στο κόστος θέρμανσης.

Τα παράθυρα αποτελούν σημαντικό μέρος της πρόσοψης. Καθορίζουν πόση θερμότητα μένει σε εσωτερικούς χώρους. Σε μια μονοκατοικία, για παράδειγμα, η απώλεια θερμότητας μέσω των παραθύρων μπορεί να φθάσει το 40% της συνολικής θερμικής ενέργειας. Τα παλιά παράθυρα έχουν τις περισσότερες απώλειες ενέργειας, οι οποίες είναι περίπου τέσσερις έως δέκα φορές υψηλότερες από ό,τι μέσω των παραθύρων με γυαλί θερμομόνωσης. Ο γενικός κανόνας: Τα παράθυρα που εγκαταστάθηκαν πριν από το 1995 δεν πληρούν πλέον τις αυξανόμενες απαιτήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας σε μονωμένα σπίτια. Υπάρχει επομένως μια τεράστια δυνατότητα εξοικονόμησης.

Πόση ενέργεια μπορεί να εξοικονομήσει ένα παράθυρο; Μπορεί αυτή η απόδοση να συγκριθεί;

Μπορεί. Η αποκαλούμενη τιμή U καθορίζει πόση θερμική ενέργεια χάνεται προς τα έξω. Πρέπει να θυμάστε μόνο: Όσο μικρότερη είναι η τιμή U, τόσο καλύτερη είναι η θερμομόνωση. Και τόσο μεγαλύτερη είναι η εξοικονόμηση κόστους ενέργειας.

Η ανακαίνιση ενός κτιρίου με νέα παράθυρα, ή η οικοδόμηση ενός νέου με ενεργειακά παράθυρα, αποδίδει επομένως σε λίγα μόνο χρόνια! Η απόδοση της επένδυσης επιταχύνεται από το χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και η ποιότητα ζωής αυξάνεται μαζί με την αξία του ακινήτου. Οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές επομένως μπορούν να ανταποκριθούν όχι μόνο στις νομικές απαιτήσεις, αλλά μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα σημερινά προγράμματα επιχορηγήσεων για τους ανάδοχους έργων. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η κυβερνήσεις παρέχουν κεφάλαια και δάνεια χαμηλού επιτοκίου για τις απαιτούμενες επενδύσεις - ελκυστικά κίνητρα που συμβάλλουν σε σημαντικές περικοπές στις εκπομπές CO₂.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα νέα παράθυρα πρέπει να εγκατασταθούν από έναν εξειδικευμένο κατασκευαστή παραθύρων. Ωστόσο, δεν είναι σημαντική μόνο η σωστή εγκατάσταση, αλλά και ο σχεδιασμός του προφίλ, η μετάβαση από το προφίλ στο γυαλί και ο τύπος του υαλοπίνακα. Ο εξειδικευμένος κατασκευαστής παραθύρων θα σας συμβουλεύσει σχετικά με το ποια σύγχρονα θερμομονωτικά παράθυρα είναι ιδανικά για τον οικοδομικό χρακτήρα του σπιτιού σας. Αυτό αξίζει απο κάθε άποψη, ακόμα και από οικονομικής: Τα χρήματα που δαπανώνται για εξειδικευμένες υπηρεσίες εργασίας μπορούν να αφαιρεθούν ως φοροαπαλλαγές.